De training bar en café is geschikt voor iedereen die barwerkzaamheden verricht of wil gaan verrichten.

Tijdens de training behandelen we alles wat een kastelein/kasteleine moet weten en kunnen om gasten snel, maar perfect te bedienen. We laten stapsgewijs zien welke technieken belangrijk zijn en hoe je ze in de praktijk moet toepassen.

In de eerste helft van de training behandelen we de theorie. We laten zien welke dranksoorten er zijn, welk glaswerk er bij hoort en hoe je ze het beste kun serveren. We besteden extra aandacht aan (speciaal)bieren en het tappen en behandelen van bieren.

In de tweede helft van de training gaan we aan de slag in de praktijk. We oefenen met uiteenlopende barwerkzaamheden, zoals het tappen van bieren, het bereiden en serveren van andere dranken en het efficiënt werken achter een bar of in een café.

Maatwerk. Geen opdrachtgever of horecabedrijf is hetzelfde. Tijdens onze training houden wij rekening met de wensen van de opdrachtgever en bij wat voor soort horecabedrijf deelnemers (gaan) werken.

Examen. Het is mogelijk de training bar en café met een theorie-examen af te sluiten. Na het halen van dit examen krijgen deelnemers een certificaat.

Duur en locatie. De training duurt ongeveer 3 uur zonder examen. Het examen neemt 30 minuten in beslag. De training vindt bij voorkeur op locatie plaats. Mocht er geen locatie beschikbaar zijn, dan zoeken wij in overleg een alternatief.